20 år

...var det en tjej som fyllde i år! Undrar vem?
22 mars tickade klockan över och jag blev helt plötsligt ett år äldre.
Dagen firades i Karlstad på IKEA,  en tur till sjukhuset till lillasyster och tre timmars rep med Isabel på kvällen. Inte den ultimata födelsedagen kanske. På onsdagen blev det istället födelsedagsfirande för mig i Årbotten, med middag och fika. Konstigt nog blir antalet paket när man blir äldre bara färre och färre...
Finaste paketet fick jag ändå av Lars, en alldeles roooooosa dator! :D
Ser otroligt mycket framemot lördagen! Då blir det middag och fest på Rajjens med alla fina människor.
Sandra, Alex och My kommer från Oslo, Sofia kommer från Piteå, sen kommer Virre, Emmelie, Madde, Gustav, Emil, Emma, Christian, Bettan, Magda och Sara. Toppen kul :D

Martins stundenkonsert och Rajjens

Fredagen den 11 mars var det dags för fränaste studentkonserten för i år!
Hatten av för Martin Andersson! Tillsammans med Virre, Hannes och Victor :)
Efteråt blev det minst lika fränt, trots att det bara skulle blir en mysig kväll med Emmelie. Vi beställde in mat, och sen dök Alex och Johannes upp. Så himla söta!
Vi konstaterade att Happy Hour mellan 21-22 innebar ett vinglas för 24 kr. Vips, så såg det ut så här på vårt bord:
Ärre freda sö ärre! :D
Emmelie var något snabbare än mig vilken resulterade i att hon svept tre vinglas när jag druckit halva mitt. Effekten lät inte vänta på sig,och Emmelie rusade iväg till baren och köpte Tequila. Tjejen var så desperat att hon slickade upp den utspillda tequilan från brickan! Det är stjärnan hela dagen det! ;)
vi shotade, och kvällen blev allmänt trevlig. My, Tomas Algesten, Marcus Haglund och Hannes Liljedahl gästade också vårt bord.
Sjukt trevlig kväll! :D

VFU

Nu har jag haft hela åtta dagar lång praktik för den här kursen. Även denna gång på Kyrkebyskolan. Måste nog medge att det inte var lika kul som förra gången, men det har nog att göra med det knappa tiden som var, plus forskningsuppsatsen som hängde över en...
Men nu är den gjord illafall, och kursen närmar sig sitt slut. ÄNTLIGEN! Eller ja, tekniskt sett så slutar den idag. Ska bara skicka in kompletteringarna på uppsatsen. Sen blir det byebye BUS-kurs och welcome estet-kurs!
Dansa känslor, spela gitarr och gestalta äpplen har aldrig tidigare kännts så lockande som nu!

Apologize

Otrooooligt dålig uppdatering här. Börjar likna det här :P haha xD
Men så blir det när man inte har någon tid över!
Det får blir ändring på det nu :)

Trött

Ska strax åka och hämta Lars i Tvare, efter Dä Store Gôpe-kalase. Räknar med att vara hemma igen vid halv 4 tiden. Men jag har en bra cd-bok iallafall:)
Ska försöka lämna stor update under helgen, har varken orkat eller hunnit. Så nu vet du, Emmelie ;)

Precious 20110305


Hästjävel

...fast ändå inte.
Förut visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta.
Han är verkligen helt rabiat inne i stallet!
Kastar sig åt olika håll, då givetvis så att jag hamnar mellan 500kg Sockan och hård betongvägg!
Förut reste han sig på bakbenen i gången. Då gick jag och hämtade hjälmen för första gången. Sen fortsatte jag borsta honom, och han fortsatte kasta sig. Nästa gång ska jag ta hockeyutrustning.
Han är så himla märklig! Det är inte det att han är rädd för att vara själv som förut, för han är likadan när Midde är inne. När jag tar ut honom och gjobbar med honom på marken ute är han jätteduktig, följer mig, ryggar för mig, kan stå still när jag gå runt honom, osv.... När han varit galen inne i stallet och jag sätter mig upp på ryggen på honom är han helt plötsligt kolugn. Då är han hur mysig som helst. Är han tvärtom lugn inne i stallet när jag grejar med honom, då är det dags att börja fundera på om man verkligen ska ut och rida, för då är han helt vrång där istället.
Jag skulle verkligen förstå om han är bråkig när jag lägger på sadeln och så vidare om det är så att han har ont eller liknande, men är han bråkig inne är han ju kanonfin ute! Och tvärtom igen, om han har ont när jag sitter upp borde han ju reagera när jag sadlar och grejar inne också!
Jag blir verkligen inte klok på den hästen........................
Men, han är ju söt iallafall!
Fina, krångliga Sockis <3

Future talk

Satt på tåget och pratade med Madde Danielsson förut. Mysigt, var längesen!
Vi kom att prata lite på det här med framtiden. Kanske inget nytt ämne, för det är tamejtusan det enda man både tänker och pratar på nuförtiden.
Men vi viklade det mer mot Sverige. Hur ska det blir i framtiden? Och hela världen?
I Sverige åldras vi fortare än vi hinner föda nya barn. 2015 har alla 40-talister gått i pension. Hur kommer det se ut då? Vi kommer att bli ett gammalt folk! Enligt beräkningar kommer vi 2050 att vara 10,6 miljoner invåndare i Sverige. MEN. De i åldern 0-64 år kommer att öka med 776 000 personer. De som är 65 år eller äldre kommer att öka med 914 000 personer. Det säger väl ändå en hel del! Det kommer att gå åt så ofantligt mycket arbetskraft för att ta hand om alla gamla! Medellivslängden kommer att gå upp. För män från 77,7 till 83,6, och för kvinnor från 82,1 till 86,2. Det betyder att folk i snitt kommer att leva som pensionärer i 20 år! Det är är hälfen av hela den tid man är i yrkesför ålder! Uppdelat i fjärdedelar kommer man att vara barn 1/4, arbetsför 1/4 och pensionär 1/4. 2/4, alltså HALVA LIVET ska vi leva av andra och bli omhändertagna!
I Tyskland till exempel är medellivslängden för män resp. kvinnor 75,56 och 81,68. Där har de nu höjt pensionsåldern till 67 år. Där ligger alltså snittet på hur länge man lever som pensionär 11 år. Lite skillnad! Så JA, höj pensionsåldern i Sverige! MEN naturligtvis finns det de som är i behov av sjukpensionering och liknande, och det ska självklart inte ändras på, men de som är fullt friska och i vissa fall även vill arbeta längre, toppen säger jag!
-------
Vi diskuterade även världen, hur den ser ut. Norge som lyckats otroligt bra med sin ekonomi osv. Staterna runt om i världen som faller en och en... Många euro-länder har haft stora ekonomiska problem, tex Irland och Grekland. Kina äger större delen av USA genom investeringar i bolag osv, och USA är  det land i världen med störst statsskuld, och den blir bara större och större... Kanske håller världen på att förändras mer än vi tror?
USA håller på, om de inte redan gjort det, att tappa rollen som världens ledande supermakt till Kina. Är det bara jag som tycker att Kina är helt främmande? Och Asien överhuvudtaget? Det är så otroligt olikt det vi har här i väst, vi kan enkelt liknas med invånarna i USA. Men Kina? Har vi någonting som är likt Kina? Jag vet bara en sak, och det är att jag INTE ser framemot att hjälpa mina barn med seras kinesiska glosor....
-------
En massa tänk blev det på tåget, men det behövs i bland. Tankar och diskussioner.

Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän

Bästa vän? Har man en sån när man är 20? Har man en sån nånsin? Nej, man har flera såklart! :D
Jag och Virre på studenten

Maddi och jag på Kulturchocken-08

Emmelie och jag på min 18-års dag


RSS 2.0