Paris next

Ikväll lämnar jag Sverige för Norge, och sedan Norge för Frankrike.
Mamma (tack) betalade hotellrum åt mig inatt så att jag kan sova i Norge och slipper åka hemifrån kvart över 2 inatt...
06.30 flyger jag iallafall från Rygge imorgon. Landar strax efter 9 i Paris. Sen får jag äntligen träffa Johanna :)
Ska bli så himla kul! Är så glad att jag unnade mig det här!
Imorse släppte jag ut hästarna vid halv åtta. Lite kämpigt för det är en bit att gå till hagen och med tre hästar tar det sin tid. Tur att det går att ta den största och minsta samtidigt iallafall :)
Cocos ben ser finfint ut, trots trav genom stora hagen i förrgår när hon brutit sig ut ur sjukhagen... Helt otroligt att det gått så bra som det faktiskt gjort ändå :) Nu ska hon få lite semester från mig i två dagar, så ska Jenny ta hand om henne. Helt perfekt när det går att lösa så enkelt!
På lördag är det första tentan. Jag har egentligen inte pluggat så mycket. Ska ta med mig två av böckerna till Paris och läsa lite, men på något sätt känns det som att jag har rätt bra koll på läget. Jag är väldigt lättlärd, och jag har lyssnat väldigt intensivt på föreläsningarna och antecknat uppemot 15 sidor varje gång. Jag har ingen aning om hur jag egentligen ligger till, men jag måste säga att jag ändå känner mig väldigt lugn. Det spörs att se efter tentan sen helt enkelt, hur det gick, så får jag bättre koll på hur mycket jag egentligen behöver plugga.
Det löser sig helt enkelt!
Igår putsade jag fönster här hemma. 6 fönster hann jag med, två kvar. Får ta dem när jag  kommer hem från Paris. Eller senare idag kanske, det spörs, det med.
Nu ska jag ta och börja packa lite. Eller ja, det är ju inte så mycket som behöver packas för två dagar. Speciellt inte när jag bara ska ha handbagage med mig.
Kul grej: Idag är det LÖNING! Och efter att ha betalat alla räkningar osv har jag HELA LÖNEN ÖVER! Dvs ca 8000 kr :P
Gött!
k.a

Weekend

Lördag, och regnet öser ner.
Jag har pluggat nån timme och varit i stallet.
Ska snart ta och laga mat nu, och sen ska jag öva lite inför ikväll,
då jag och Emma ska sjunga i Tvärud.
Vi får se hur det går, just nu är jag inte direkt taggad,
jag blir på så himla dåligt humör när det regnar...
Tror jag ska sätta mig framför tv:n och sticka lite.
Usch, jag gillar verkligen inte regn :(
k.a

Cosy

Lite höstmys-bilder
k.a

New design, new year

Jaa, så var vi inne i ett nytt tidevarv för svensk politikhistoria. Jag trodde faktiskt inte att den dagen skulle komma då jag skulle behöva skämmas för att vara svensk. Och Skåne? De gav SD 55000 röster! Det är så illa så det är inte sant. Sen finns det de som har mage att komma med kommentaren: "SD är ju inne i riksdagen nu, kan ni inte bara acceptera det?" WOOT?? Aldrig i livet! Jag SKÄMS!
Nog om det för nu... Var ute med hästarna imorse, och Cocos hade knagt sönder boxdörren. Jävla häst! Så himla typiskt... Jaja, bara att smörja på ännu mer anti-bit och se glad ut! Hennes ben ser i vilket fall mycket bättre ut, om inte bra, så jag hoppas verkligen att vi kan avboka atg-besöket imorrn när vi kollat henne sen ikväll... Det vore så himla skönt att slippa slänga ut flera tusen. Men men, vi får göra en bedömning ikväll, det kan ju vara bra att kolla också. Vi får se helt enkelt! Men blir det ingen veterinär imorrn, då blir det en ny vinterridjacka för mig! Annars blir det en kall vinter....
Igår var jag uppe hos Virre i vackra Bôrtan. Vi hade nostalgitripp och såg på filmer från våra spelningar med vårt förtjusande duktigt högstadieband The Sensations! Eller 7-up som vi först hette. Efter en stunds tittande tror jag att vi båda började fundera över hur vi överhuvudtaget kom in på musikestet...!
På kvällen var jag på körstarten med mammas kör i Gunnarskog. Får väl se om jag fortsätter eller inte. Det spörs!
ÄNTLIGEN fick jag skicka in mina uppgifter i skolan! Jag blev inte alls nöjd med de två första, men den tredje däremot blev jag riktigt nöjd med. Men som sagt, det är i början av utbildningen och bara en "prova-på-uppgift". Resultatet får utvisa hur dåliga eller bra man är...
Nu ska jag sätta mig och sy klart höstgardinerna innan det är dax att åka in till Karlstad på seminarium. Ska bli intressant att se vad det är för något!
k.a

JAAAAAAAAAA!!!!

GRATTIS SVERIGE!
OCH SKAM ÖVER ER SVENSKAR SOM RÖSTAT SD!
Ni förstår inte vad ni gjort för svensk politik!
ARG GUBBE FÖR ER!!
k.a

VALDAG

Idag är det VAL, och det tycker jag är en allmänt fin grej. Det känns så högtidligt.
Och till er som inte röstat: Jag är arg på dig. Just precis dig. Bara så att du vet det.
Vallokalen för Edane/Mangskog/Vikene
k.a

Death

Idag har jag pluggat i sammanlagt 10 timmar.
Nothing else needed to say.
Så här ser dagens nöjdaste tjej ut. Lars och Björn spelar NHL-11, då
är det hörselskydd på som gäller för att få plugga ifred.

Kul grej: JAG HAR BOKAT FLYGBILJETTER TILL PARIIIISS!!!
Och Johanna :D:D
Åker och hälsar på henne om 10 dagar...
Jippie!
k.a

a little bit of everything

Igår såg vi på film på universitetet. Psalmer från köket hette den. Den var rätt bra. Dock handlade den om positivism och hermeneutik, så det gjorde den lite mindre kul att titta på. Efter det hade vi en reflektion- och recensionsstund med studiegruppem, och jag måste faktiskt säga att vi jobbade rätt intensivt och bra!
På tåget hem träffade jag Emmelie och resten av sjuksköterskegänget. Min tänkta pluggtid övergick i 45 minuters intensivt prat. Det är någonting med Emmelie som får mig att bara babbla på i all evighet! Men det var skönt att få lite koll på läget, vad som händer där borta i skogen osv :)
Väl hemma åt jag gnocci med tomat-och vitlökssås (GÖTT) och åkte sedan till stallet och gick en sväng med Cocos så att hon fick sträcka på benen efter sjukhagen och äta lite gräs. Lindade om benen och gav henne hö och betfor.
På kvällen åkte jag och Ida till Edane skolans gympasal och gick på tantgympa :) Dock var det inte så mycket tantgympa som vi hade fått höra, det var flera i 30-årsåldern med i vilket fall! Sen kom ju jag med och drog ner medelåldern rejält. Slitigt var det iallafall, och jag var totalslut när jag kom hem. Hoppade in i duschen och lade mig sedan i sängen med Liedmans "Ett oändligt äventyr" (som inte alls är någon häftig äventyrsbok utan en dödstråkig bok om olika typer av kunskap), och pratade sedan med Cassandra i telefon om Cocos. Hon hade fått tag i en hovslagare som ska komma och kika på henne idag. Ingen sak att ha foderhäst när man har en hästägare som ställer upp och hjälper till så mycket! Förhoppningsvis är det nåt med hovarna som han kan rätta till.. Men det spörs sen i eftermiddag!
Nu ska jag försöka betala lite räkningar, och sen börja skriva på inlämningsuppgifterna på Liedman boken.
Lars är i Norge på konferens (i know it sounds awesome) så nu får jag sova ensam inatt :(
Grattis till pappa som fyller 49 idag och ska firas ikväll, och till Johanna som fyller 19 och strax flyttar till Paris :)
k.a

studying

Usch, jag bara läser och läser. Har läst 3,5 timme idag, nu ska jag göra annat ett tag och sen ska jag ta ett lika långt pass till. Tur att det är söndag och helg så att man kan roa sig lite... :O
Här är iallafall ett kort på världens sötaste (och nu friskaste) katt. Jag och Lars åt hemmagjorda hamburgare igår, och det ville han också ha :)
NÖJD KATT
k.a

New week

Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag. Hade en massa jag ville skriva alldeles nyss, men så bara försvann det. Jaja, så är det ibland.
Sitter och äter frukost nu efter en skön sovmorron. Börjar inte förrän 14,15 idag, och slutar 17. Så nu ska jag läsa en bok som ska förbereda dagens föreläsning. Ska försöka iallafall :)
Igår förrgår släppte vi hästarna på sista betet innan hösten. Skönt att de kan gå ute nån vecka till, så man slipper börja fodra redan nu... Det blir dyrt!
Jenny med Midde och Maya


Cocos och Maya


Midde

Var ute och red igår kväll, men det blev mörkt så himla fort! Cocos blev het nipprig när det blev mörkt, och det blev nog jag också. Så det var rätt skönt att komma tillbaka till stallet sen!
Tänkte att jag skulle gå och lägga mig tidigt idag, direkt när jag kom hem vid halv 10, men det gick ju sådär. Började greja med studenttackkorten (som jag inte fått iväg än......) och så drog klockan iväg. Jag är nog lite överambitiös, jag menar de flesta kollar ju bara på kortet, låter det stå på köksbordet någon dag och kastar det sen. Men men, såhär ser det ut iallafall.
Ambitiöst? Svar ja.

k.a

Grytjakt/spadbärardebut

Igår var jag med på mitt livs första grytjakt. Det var förvånansvärt kul, även om det var helt odramatiskt utan vare sig större vilda djur eller skjutande.
Jag vet inte riktigt vad det var som var så spännande, jag menar det var ju bara några hål i marken där det eventuellt kunde ligga en grävling eller räv.
Första stoppet gjorde vi i Gunnarsbyn, där Boss glatt försvann ner i marken och lämnade oss väntande ovan jord. Han kom upp ett par gånger och försvann ner i någon annan ingång till grytet, och såg allmänt nöjd ut. Han skällde nån enstaka gång, men det var inget mer så vi åkte vidare till två andra gryt där det eventuellt kunde finnas räv/ar. Jag fick förmaningen att vara tyst, något om jag är världssämst på. Men jag fick äran att bära spaden och tycker att jag skötte både den och tystheten med bravur. När vi väl var framme ville Boss hellre jaga rådjur så Lars vågade inte släppa honom, eftersom jakt på rådjur inte är tillåten förrän i oktober (har jag nyss lärt mig). Så vi åkte vidare mot Årnäs, men där ville inte ens Boss gå ner i hålet (HELT förståeligt enligt min mening) så vi åkte till sista stället, Bråten. Vi parkerade en bit bort och jag fick agera spadbärare igen. Vi kom fram till grytet, där jag kände igen mig sen i vintras, och Boss fick kika ner i de två ingångarna. Dock var han inte värst sugen på att gå ner. Lars tyckte att det var ett bra läge att träna med honom (vilket jag inte har en aning om vad det innebär) och Boss gick ner i hålet iallafall. Jag passade på att fota som en dåre, vilket var min andra huvuduppgift näst efter att vara spadbärare. Boss sprang ut och in i en halvtimme innan han plötsligt började skälla som en dåre (vilket jag har förstått kan betyda att det eventuellt finns en grävling). Lars pejlade in honom, och han rörde sig på en ca 2x2m stor yta. Så höll det på ca en timme, han stack upp ibland och gick ner i nästa hål, och fortsatte att skälla, gräva och morra. Lars var osäker på om det var en grävling, eller om Boss bara var störd och hade hjärnspöken. Efter ett tag gjorde ändå Lars vad man tydligen kallar nedslag (man gräver ett hål ner dit hunden är) till grytgången och Boss, som befann sig på ca 2 fots djup. Mina mattekunskaper som ju är något krassa räknade efter en stunds tänkande ut att det är ca 60cm, alltså inte så djupt. Lars hade skrämt mig med att vi kunde få gräva 4-5m om vi hade otur, så jag var tacksam. Väl nere i grytgången dök Boss upp, nu med den nya kulören jordbrun. Han skällde och var helt hatisk för att Lars grävt sönder hans gång. Det var fortfarande osäkert om Boss verkligen hittat en grävling eller om han bara tyckte att de borde bygga ut sina gångar, men han grävde på i goda timmen till. Lars gjorde ytterligare ett nedslag där han släppte ner Boss eftersom det inte verkade som om Boss varit där än. Boss sprang runt en stund till, men verkade inte veta varken ut eller in, så slutligen gav vi upp, grävde igen hålen och åkte hem, trötta och slitna (åtminstone jag).
That's the story!
Pepptalk



Dagens enda vilda djur
k.a

Runaway Bride

Så var första veckan över... En mycket lugn start på universitetet måste jag ändå säga. I torsdags hade vi möte med verksamma lärare, och fick höra på och ställa frågor till dem angående lärarens yrke osv. Givande dag. Jag var hemma strax efter 4, jag och Lars åt hos Bosse. Sen bar det iväg till Lars skogsskifte i Järperud, där vi kikade på, ja träd, i stort sett, samt letade efter gryt och kikade till morfars koja.
På kvällen stack jag en snabbis till stallet och utfodrade betfor och kikade till dem. Gick och la mig strax efter 9.
Igår var jag ledig, men vaknade med halsont som hette duga så det blev en sväng till stan för att införskaffa halstabletter. Passade även på att handla och skaffa en gummilist till duschen och in på lantmännen för att köpa en ny saltsten och ett krafftmått till Cocos.
När jag kom hem igen gjorde jag mitt livs första cheescake, som förövrigt blev mycket lyckad, och åkte sen till stallet. Cocos hade blivit sparkad på bakbenet och hade några sår, dock inget värre som tur var :) Jag tror att Maya har börjat försöka testa Cocos tidigare så självklara ledarskap:P
Jag longerade Cocos på ridbanan som var max lerig, och konstaterade att hon rörde sig hur fint som helst. Jag har tyckt att hon har känts lite konstig växlande fram och bak, men det tror jag bara är pga av obalans. Nu sprang hon hur lätt som helst och jämt på alla fyra :)
"Löshoppade" lite också, över ett 30 cm hinder. Dock hoppade hon som att det vore minst en meter...
När jag var klar insåg jag att min förut bruna häst nu var grå, inklusive de före detta vita benskydden, av all lera på ridbanan. Så det blev till att hämta schampoo och svamp och gå upp och duscha henne och benskydden.
Det gick hur fint som helst och hon stod lugnt och avslappnat, ända tills en katt hoppade fram bakom trädet hon stod vid. Då gick det inte lika bra längre. Hon ryckte hur lätt som helst det nya nylon grimskaftet, och rusade iväg nerför backen med en ren och en löddrig sida. Och där stod jag och såg dum ut med en vattenslang i handen. Det var bara att springa efter henne så gott jag kunde i mina förstora gummistövlar och urusla kondition. Grannarna efter vägen sa att hon sprungit mot stallet (ca 500 m ) och mycket riktigt stod hon vid hagen med de andra hästarna och åt gräs hur lugnt som helst. Jag svor i flera minuter medan jag band fast henne (med ett nytt grimskaft, det sjätte den här sommaren-.-) och spolade av henne resten av skummet. Slängde på henne täcke och gjorde iordning betfor. Sofia lovade att ta ut henne när hon ridit Midde, så då slapp jag det iallafall. Panikåkte hem vid 5 tiden, Kim, Ida och Gry skulle komma vid 6 och äta mat och jag hade varken handlat allt, duschat eller städat än. Men genom ett mirakel gick det och jag han precis :)
Efter tacos och cheescake såg vi på fotboll, och jag somnade strax 9 igen. Gött :)
k.a

RSS 2.0