Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade

Just nu önskar jag så innerligt att jag kunde sluta att bita mig på insidan av kinderna! När jag tänker, ser på tv, rider, skriver, läser... Ja hela tiden egentligen när jag inte äter eller pratar! Jag biter mig så att det börjar blöda ibland, och är alltid svullen på insidan av kinderna, och får blåsor. AJ!
Måste verkligen försöka sluta. Det går om jag tuggar tuggummi non-stop hela dagen, men det är inte lätt att göra det heller....

Dag 7 – Min kropp

...är som den är. Jag tror inte att det är så mycket att fundera på, egentligen. Det är klart att alla vill ha smalare höfter och större bröst, men vad hjälper det? Så länge man inte har en massa pengar på kontot man känner för att spendera på fettsugningar och plastbröst så är det nog inte så mycket att göra. Visst kan man träna en massa, naturligtvis, men kroppen kommer ju fortfarande ha samma form. Skelettet ser liksom ut på ett visst sätt!
Nej, jag tror inte att man ska fundera så mycket.

Dag 6 – När jag var liten

Jag föddes 22 mars 1991 på Karlstads BB. Karin Jessica. Den tiden kommer jag, naturligtvis, inte ihåg så mycket av;) Tur att det finns kort och att andra kommer ihåg. En massa hår hade jag iallafall, som ett troll.
Jag och mamma på BB
Jag var född först, och mamma var 23 och pappa 30.
Vi bodde på samma ställe som mamma och pappa bor på nu, i Årbotten i Gunnarskog.
En katt hade vi, som hette Lisa. Dock blev hon överkörd av en lastbil, stackarn. Men hon ser mysig ut ;)
Jag och Lisa
Som sagt, en massa hår hade jag. Här är jag 8 månader (då normala ungar börjar få några små hårstrån) Tycker att jag är lite lik Einstein...? Oo
När jag skulle fylla 3 fick jag en lillasyster. När hon kom hem från BB var jag hos mormor, och när jag fick se lillsyrran frågade jag mormor om inte hon kunde behålla henne. Det gick ju inte för sig, så hon fick följa med hem.
Jenny Victoria, född 12/3-94
Jag och Jenny
Jag gick hos dagmamma Annica Norrby i Tobol i Gunnarskog, tillsammans med Jessica och Nathalie Wallin, Elin Nilsson och några fler. Det var kul, iallafall det jag kommer ihåg. Annica hade en massa djur, eller åtminstone kändes det som det. Hönor, kalkoner och får hade hon. Tror inte det var något mer egentligen ;)
När det blev lammungar "fick" alla dagbarn en varsin. Min hette Jasmine och var svart. Sen blev Jasmine en stor fet bagge som skickades till kebab-fabriken. Då fick jag en kyckling istället. Den var alldeles gul och ullig, och hette också Jasmine. Sen blev Jasmine en tupp som nackades och åts upp. Hade lite otur med djur jag.
En favortilek var på sommaren när det fanns ett gärde där de inte slådde hö. När man är liten kan man alltså stå raklång i gräset och inte synas! Vi gjorde tunnlar och bo i gräset, och det var verkligen hur kul som helst! Jag och Jessica lekte att vi var rådjur. Jag fick alltid vara Bambi för hon skulle vara Faline :(
En skräckupplevelse jag hade hos dagmamman var en gång när Nathalie och Alexander skulle visa en koja i skogen på våren precis när snön smält. När jag klättrade uppför stegen låg det en död, rutten katt där. Först senare fick jag reda på att det var ett mjukisdjur som legat där under vintern...
Jag på Tunnelstigen
Tunnelstigen var promenaden genom skogen bakom Allan Aspetorp, när till bäcken, längs med Peos gärde och sen ut på Ålanders gräsmatta. En fin promenad :)
Jag hade två mardrömmar när jag var liten som jag tänker på än idag. Den första var om en björn. Jag drömde att jag tittade ut genom mitt fönster som vätte mot baksidan av huset. Vid Nisses sten stod en björn på bakbenen. Björnen var lila, blå, grön och röd fläckig. (Nisses sten är en platt berghäll som sticker upp med grus på, där våran katt Nisse brukade ligga och rulla sig. Där kom alltid första tussilagon) Den andra mardrömmen handlar om att jag och pappa är nere i Hobbyrummet i källaren, när det plötsligt kommer vargar som börjar krafsa på fönstrena. Vi springer mot trappen men där är redan vargarna på väg ner.
Jag och pappa på Harstacken
Harstacken heter berget bakom vårt hus. Det var evighetslångt dit upp, men riktigt kul när man väl där. Man kunde segla med barkbåtar i pölen, lika kurragömma och gömma sig i den spruckna stenen och kolla med kikare på Vafferhallas hästar.
Jag och Nisse på julafton
Nisse var världens suraste och tjockaste katt, som jag älskade hur mycket som helst. Han bet och revs om man försökte lyfta honom eller om man klappade honom på magen. Som mest vägde han 8 kilo. Han levde ända tills han var 15 år, då han blev sjuk och sn gick ut i skogen och försvann.
Jag och morfar i kojan
Morfars koja står uppe i skogen i Järperud. Dit åkte vi och fikade ibland. En gång fick jag följa med morfar dit själv. Jag var kanske 8-9 år, och fick sitta upp på timret på timmerkärran efter traktorn när morfar körde från Treskog ut på stora vägen och in i skogen upp till kojan. Kojan finns kvar än, men är nu i Lars ägo, sen han köpte skogen av mormor ifjol.
Såhär såg kojan ut 2009. Mormor.

Jag och Snöwit
Jag fick en kanin när jag var 6 år. Jag, mamma och Jenny åkte till 4H-gården helt spontant och köpte två kaniner. Den ena var vit och albino, den andra var svartprickig med två fläckar på sidan av näsan som gjorde att det såg ut som att den hade mustasch. Självklart blev det bråk om vem som skulle ha den vita kaninen med rosa ögon, men jag vann och döpte henne inte helt oväntat till Snöwit. Jennys prickiga kanin som hon egentligen inte ville ha hette Isa. Kaninerna var halvvilda och gick inte att ta upp och gosa med om man inte hade långbyxor, för de rev och bet. Vi gick med dem i sele ute på gräsmattan ibland, men mest satt de bara i sin bur. Som tur var hade de en stor bur med stor utehage så det var nog inte så synd om dem ;) Men de blev bortglömda, och vi skaffade marsvin. Först Pysen, ett brun- och vitfläckigt virvelmarsvin. Det var lite roligare, för honom kunde man ha inne. Dock bajsade och kissade han så fort man tog ut honom ur buren, så han var mest söt att se på. Pysen fick åka till familjen Nordling och sätta på en av deras honor, och en av ungarna fick vi. Han hette Snobben, och var svart, vit och brun. Han kissade och bajsade också överallt. Snobben och Pysen bråkade så mycket och bet varandra så att Pysen bet ett hål rakt genom örat på Snobben. Det blev liksom ett hål som aldrig läkte ihop ;) ibland satte vi i en ring och lekte att han var sjörövare :P
Kaninerna levde tills de var runt 8 år, och tog av andnings-och hjärtfel. Eller ja, grannen Lennart sköt dem bakom uthuset. Pysen fick vi ta bort hos veterinär, för han var extremt fet och så stor att han knappt kunde röra sig, och hade ett bakben han inte kunde röra. Det var hemskt. Snobben kommer jag inte riktgit ihåg vad det hände med, men dog gjorde han iallafall.
Gunnarskogs Prinsessa-99
Förr om åren korades årets prinsessa på Gûnnerske Mârten. Eller ja, korades och korades, man drog lott mellan fem tjejer och en vann. Jag kom direkt från stallet i Eda och hade långbyxor och ridtröja. De andra hade klänning och sandaler och var jättefinklädda. Det var jag, Caroline Ljosdal, Sofie Eriksson, Rebecka Nilsson, Sandra Magnusson och en tjej till. Erica Karlsson stod i publiken och hade gul regnjacka, och fick dra kuvert. Hon drog mitt, och jag fick en rosa banderoll och ett guldhalsband med Gunnarskogs skyddsvapen järv på. Sen fick jag åka veterare i kortege genom Stommen. Jojo, där ser man!
Virre och jag
Jag och Veronica går way back. Hon föddes i maj två månader efter mig, och vi barnvälsignades i Tväruds Missionskyrka tillsammans. Jag tycker att det är extremt kul att prata om det, för jag var glad hela akten och Veronica spydde xD Kul att kunna skratta åt något som hände för 20 år sedan!
Vi umgicks mest på söndagarna i missionskyrkan, där vi höll till i lekrummet. Man fick gå dit när predikan började inne i Stora salen. På den tiden hette hon inte Virre, utan Ninni. Vet inte rikigt varför det försvann? ;) Ninni är ju coolt :P
När vi växte upp fick vi alltid göra samma saker. Eller rättare sagt, Virre fick göra dem när jag gjort det :P När jag tog hål i öronen fick hon det, osv. Men sen var jag ju två månader äldre också!
Jenny och jag på midsommar
Midsommar och nyår spenderades tillsammans med familjerna Ålander och Nordling, och ibland Arvidsson och Olsson. Det var kul, och vi var många barn. Jag, Jenny, Veronica, Angelica, Marie, Louise, Hanna, Samuel, Joel och Levi. Christer var nog lite för gammal för oss och tyckte att vi var löjliga. Noah tillkom lite senare ;)
Mitt rum
Mitt rum var inte rosa, utan grönt och blått med delfinbård. Det var jag sjukt nöjd över.
Over and out.

Fin-bil! :D

I fredags gick min Jetta igenom besiktningen och sattes ut på annons OMGÅENDE. Annonsen var ut 17.34, och 19.00 hade det ringt tre personer. En bara skulle ha den och kastade sig i bilen från Örebro. Idiot! Vet han hur ful bilen är? Det kvittade tydligen, han skulle ha den. Värsta raggarkillen. Sen nu en gubbröd Jetta blev raggarbil, men fine for me ;)
Letade som en idiot efter en ny bil, men hittade inget alls. Jag gjorde ett sista försök på eftermiddagen (letade i stort sett bara Saab och Volvo) och DÄR VAR DEN! :D
En finfin Mercedes inom rimligt räckhåll i Säffle! Jag drog med mig merca-experten Virre och åkte direkt.
Så nu står det en fin vinröd Mercedes på min parkering :D
Ful-jettan
Fin-mercan
Konstaterade precis att jag bara haft röda bilar :O
Tre röda bilar sen i augusti, det är ändå rätt bra gjort! :P
Fin-volvon

FLYGBILJETTER!

NU HAR JAG PRECIS BOKAT FYRA FLYGBILJETTER TILL MALLORCA :D
Jag, Virre, Emmelie och Maddi åker till Palma Nova 16-20 augusti!
Sola, bada, kolla på fräna grejer...inga fel!
Ska msn-konferensa med de andra sen och boka hotell :)

Mystery

Sitter här och funderar över mysteriet med pajer.
Alltså, jag skulle aldrig äta kronärtskocka, skinka eller broccoli och det serverades var för sig, men i en paj, då ser det så himla gott ut! Förstår verkligen inte det här....

MSN-konferens

Har just haft en 90 minuter lång msn-konferens med Madde, Emmelie och Virre angående semesterresan i sommar. Tror dock inte att vi kom fram till så mycket vettigt ;)
Det är dock i stort sett bestämt att det blir Palma Nova i augusti. Det är mer detaljerna som ska redas ut nu.
THR Torrenova- ja tack!

Dag 5 – Ett minne som gör ont

Jag har ett minne som gör ont. Ett minne jag tänker på i stort sett varje dag, om inte i alla fall flera gånger i veckan. För att inte skada inblandade tänker jag inte säga mer än så.
Det här minnet handlar om ett svek. Mitt svek.
Både mot mig själv, och mot något annat.
Jag vet inte om det gör ont längre, kanske har det bytts ut mot en mer hopplös känsla, som infinner sig då och då. En hopplös känsla som jag börjat kunna le igenom.
Det handlar om ett svek som blev så mycket mer än det var tänkt.
Det gjorde inte ont i början, nej det kom först efter något år. Och då kom det med besked.
Det satt som en klump i halsen, i magen, och i hjärtat.
En besvikelse över mig själv, en besvikelse över hela situationen.
Nu när jag ser tillbaka kan jag känna den största besvikelsen över att aldrig ha gett tillfället en chans. Att leva i ovisshet är tungt, men inte tillräckligt tungt för att jag ska vilja ta reda på vad chansen skulle gett mig.
Det handlar absolut inte om att jag är missnöjd med hur mitt liv ser ut nu, utan mer om en sorgsen nyfikenhet på vad som hade kunnat hända. Vart hade jag varit nu, då? Kanske skulle jag varit där jag är nu ändå, men med en helt annat minne med mig. Kanske skulle jag då tänkt tilllbaka och vara tillfreds? Kanske är det bra att undra.
Och undrar, det gör jag. Men det viktiga är att jag inte undrar nog för att ta reda på, utan att jag är lycklig som jag är utan att veta.
Det här sveket rör min oförmåga, snarare än någon annans. Min oförmåga till mod, till tilltro och till hopp. Min förmåga att fly, att inte lita vare sig på mig eller på andra, och min hopplöshet.
Jag kommer att fortsätta undra, kanske resten av mitt liv. Jag kommer att fundera och grubbla, men antagligen aldrig komma fram till något svar. Att jag grubblar över det förgångna utan att ta tag i det och försöka reda ut det, det ger mig en förståelse för hur lycklig jag måste vara.

Lädervård

Usch, det är verkligen helt omöjligt att hålla utrustningen fräsch på vintern. Det är minusgrader i sadelkammaren och lädret bara spricker, håller sig snyggt en dag efter att man smörjt det. Sen kan jag ju inte smörja i stallet eftersom det är så kallt där, så då måste jag ta medmig alla grejer hem. Lite krångligt med sadeln, tränset har jag dock tagit med mig ett par gånger. När selen kom fick jag smörja och tvätta hela den, det tog några timmar kan jag säga... Nu har jag använt den två gånger och den har redan börjat spricka. Så himla trist. Sen är det väl inget kvalitetsläder, men ändå.
Idag fick jag smörja tränset. Det tog en dryg timme att tvätta allt ordentligt och sen smörja det.
Har bytt till kindkedja på hackamoret, ska testa hur han funkar på det. Skrittade ut förut, och jag tycker att han lyssnar mer på det nu. Han gick verkligen superfint förut, kunde rida honom i form på i stort sett lång tygel. Efter behandlingen är han mycket mjukare och lätt att ställa och böja åt alla håll :) Han lyssnar mycket bättre på säte och känns som en helt ny häst! Hoppas ett par behandlingar till kan reda ut allt ordentligt.

Memories


Resultat av en timmes konstant vattenpiperökning i Tunisien

Glassbaren i Hammamet Medina

Medelhavet

Stranden

Dag 4 – Mina mål,drömmar och önskningar

Jaa, om jag visste det själv...
Jag vill så mycket med mitt liv. Och det känns på något sätt som att det rinner mig ur händerna. Allt det där man skulle göra när man är ung, kommer jag verkligen att hinna med att göra det? När man var 15 tänkte man "åh, va kul det ska bli när jag blir 20 och får göra allt det där jag drömmer om!". Nu är jag 20, och dagarna bara försvinner. Ett år är plötsligt ingenting! Jag får faktiskt lite panik när jag vänder blad i almanackan igen och inser att tiden rusar iväg med mig, och det känns inte som att jag gör något.
Jag vill tågluffa i Europa, och jag vill besöka Kongo i Afrika. USA står självklart också på listan. Jag vill åka på solresor. Jag vill lära mig, massor. Att lära mig nya saker är det bästa jag vet, allmänbildning är viktigt för mig.
Jag vill åka som aupair, och jag vill plugga engelska vid Oxford eller Cambridge. Jag vill se Rom, Aten, London och Prag.
När ska jag hinna?
Men jag har också en annan sida, en annan del av mig som vill annat. Det är den del av mig som vill plugga klart i Karlstad, få ett jobb, köpa hus, och bilda familj. Gifta mig, få barn. Jag vill inte att mina barn ska ha en gammal mamma, jag vill få barn innan 30.
Men hur ska jag få ihop det här? Måste jag välja? Vilket jag än väljer vet jag att jag kommer att bli besviken. Jag kommer inte att kunna välja antingen eller, allt är mina drömmar och jag vill inte krossa dem. Men kan jag ha ett hus och jobb och samtidigt tågluffa i Europa? Kan jag har barn och studera i England?
Den tiden som kändes oändlig för bara något år sedan, känns nu så otroligt knapp. Jag vill inte välja.
Om jag väljer att slå mig till ro nu, kommer jag med all säkerhet att ångra mig senare, även om det är vad som känns rätt nu. Jag kommer att ångra att jag inte gjorde allt det där jag ville medan jag kunde. Om jag väljer att resa och studera, kanske jag går miste om det andra jag vill. Man får inte hur många chanser som helst i livet.
Jag vill inte vara äldre än vad jag är, men jag vill inte heller bli äldre och känna mig yngre än vad jag blivit.
I år pluggar jag och jobbar. I april åker jag till Krakow i Polen och besöker Auschwitz och andra förintelseläger, en stor dröm. Men det är en dröm, på ett år. Ska jag uppfylla en dröm varje år, kommer inte ens ett helt liv räcka till för att uppleva drömmar. Jag blir inte yngre, även om jag har så många år kvar nu.
Måste jag prioritera vad som är viktigast? Kan jag göra det? Jag tror inte att mitt liv kommer att kännas helt utan något av det. Men om min omgivning inte vill vad jag vill? Ska jag anpassa mig? Eller kompromissa? Är det mitt liv?
Så fort jag tänker på drömmar och mål i livet, tänker jag bara på de där dagarna som bara rinner iväg. På alla bladen i almanackan som bara sveper förbi, utan att jag hinner ta vara på dem.
Och hela tiden medans jag grubblar, rinner ännu mer tid bort.
Clocks ticking....

Fredag

Sitter i Gläntan med studiegruppen och diskuterar dysfunktionella familjer. Föreläsningen idag är mellan 8,30 och 16,00... Känns tungt just nu. Men det kanske lättar på nu efter lunchen.... Det spöres.
Så himla skönt att det äntligen är fredag dock. Ska försöka vara i stallet så mycket som möjligt nu under helgn och kompensera Sockan för att jag knappt visat mig nu under veckan...

Torsdag

...med två långa föreläsningar. En med en tjej från RFSL, som pratade om HBT-frågor, och en med Kenneth om psykisk ohälsa. Ingen av dem var så där toppenbra, och det blev en låååång dag...
Lagade mat hemma, gav hästarna middag och mockade, och sen åkte jag med Kristin Kohlström och hennes mamma till Brunskogs kyrka och sjöng med kören. Riktigt kul faktiskt! De var duktiga :)
Imorrn väntar en 8 timmar lång föreläsning av dysfunktionella familjer. Intressant, men det känns lite jobbigt på en fredag att inte vara hemma förrän halv 6 :S
Nu ska jag äntligen gå och lägga mig. Är trött jämt nuförtiden :S Kan sova 10 timmar utan problem och ändå vara trött. Usch.
Längtar tillbaka, så otroligt mycket :(

Dag 3 – Min favoritårstid och varför

Jag har alltid gillar alla årstider. Sommaren för att den är varm och skön, och ledig, men nu på senare är jobbar man ju hela sommaren... Hösten gillar jag för den förändring det innebär. Skolan börjar på nytt, och hela naturen ska byta om från sommar och grönt till vinter och vitt. Jag älskar hur det luktar på hösten. Ruttna löv tycker vissa; förändring tycker jag. Vinter tycker jag om för att den är så stillsam och  tyst. Allt är täckt av en massa vitt fluff, och det är mysigt inne med ljus. Våren gillar jag för att allt vaknar till liv igen.
Men måste jag välja något tar jag nog våren. Liv gillar jag.

Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.

Min mormor.
Hon är min favoritsläkting utan tvekan, och får mig att "komma tillbaka ner på jorden", och komma ihåg sånt som verkligen är viktigt i livet. Hon får mig att lägga om tillbaka till min breda värmländska, och bara prata om vardagliga saker. Det gillar jag. Om jag har tråkigt, då ringe jag till mormor. Hon svarar alltid.
Jag och mormor på julafton

Dag 1- En bild på mig + 10 fakta om mig

1. Jag gillar att äta enbart riven ost blandad med tacossås
2. Jag har skrivit en bok
3. Jag har en hudsjukdom som heter vitiligo
4. Jag är plattfotad på vänster fot
5. När jag har tråkigt river jag sönder mina nagelband
6. Jag har haft 10 olika hårfärger/färger på slingor
7. Jag inbillar mig att min katt är mitt barn
8. Jag är sjukligt rädd för fullmåne och varulvar
9. Jag har haft diagnosen Aspergers syndrom
10. Jag hade jeansjacka med sydstatsflagga på och snusade när jag gick i 8an

Dairyquestions

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Ett minne som gör ont.
Dag 6 – När jag var liten.
Dag 7 – Min kropp.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En vän från förr
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – Bilder från ställen jag varit på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett, två, tre, fyra och fem år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Min första kärlek
Dag 19 – Viktiga personer i mitt liv
Dag 20 – I min handväska
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som väcker känslor.
Dag 24 – Mina syskon
Dag 25 – En sista hälsning

Tappsko

Ska åka till stallet nu strax och få Sockans tappsko påslagen.
Han trampade av sig höger bak dagen efter att han blivit skodd ;)

High score

...gjorde jag på Global Hållbar Utveckling-kursen.
VG i slutbetyg. Gött i bött, med tanke på att jag hatat kursen så innerligt. (VG är högsta betyg för alla oinsatta)

Störande

Så här på internet får man ha lite överseende med folk som stavar som kråkor, och värre därtill. Man blir intoktrinerad med särskrivningar och dubbelteckningar på fel ställe. Men något jag stör mig ENORMT mycket på är alla hästmänniskor som varit hos sin polle. VAFAN ÄR EN POLLE???
GAAH, stör mig helt otroligt mycket! PÅLLE, MED Å!!
Kan du inte stava till pålle, skriv då häst!
:@

Söndag

Pluggat lite och tömkört Sockan.
Ska strax åka och ge hästarna middag nu.
Efter det ska jag ta en sista kik på anteckningarna, och läsa lite till. Sen ska jag nog bara ta det lugnt och ladda inför imorrn :)

Ny sele :)

ÄNTLIGEN dax att prova Sockans nya sele!
Fick hjälp av Sofia att prova in den, så nu ska här tömköras och byggas rygg- och nackmuskler som aldrig förr! Bort med travhalsen och fram med en snygg överlinje :)
Sockan gillar inte riktigt att vara med på kort tror jag ;)

Torsdag-fredag-lördag

...har bestått av tentaplugg. Lars har varit med Tomas och kollat på rally, så det har varit jag och Boss hemma.
Tentan är på måndag, och jag tycker att jag fått grepp om det. Har gjort två gamla tentor, och dem kan jag och känner att jag har koll på. Har haft lite problem med Ralph W Tyler och hans målstyrning, men det ska väl gå ;)
Goodlad sitter som ett smäck, och jag känner att jag kan argumentera kring målstyrningen. Demokrati och värdegrund känns också helt okej, där tror jag man kan skriva lite efter sina egna tankar.
Det ska nog gå bra :)

Vinter

Inge kan vara mer nöjd än jag över att det snöat och blivit vinter igen!
SÅ underbart :D
Edane
Byn

Nytt

Vann en auktion på Tradera med tre schabrak. Fick betala en hundring, så det var ett riktigt klipp :D
Ursnygga var de dessutom, två gröna och ett blått.
På ligger en sadel jag lånat av Amanda som jag ska prova på Sockan. En Henri de Rivel allround mot dressyr. Snygg att se på, ligger bättre än min sadel och ser riktigt skön ut... Har inte provridit den än dock.
Håller tummarna för att den ska passa! Som synd är är den mörkbrun, jag som har allt annat i svart... Men det får gå ändå, huvudsaken är en sadel som passar :)
Jag är inte jättesugen på att ta ut sadelprovare än eftersom han inte musklat sig. Hoppas på att jag kan ha den här sadeln tills han byggt muskler och lagt på hullet lite.
Mycket hoppas, helt enkelt!

Haircut och kurs

Sockan fick en haircut av Sandra Håfström. Verkligen behövligt! Han är verkligen som en teddybjörn... Hur mycket päls som helst! Ett hjärta fick han också. Lite löjligt, men vad spelar det för roll när han ändå bara går hemma i hagen? ;)
På lördagen var jag på "kurs" hos Annica. Nybörjar-NH :)
Hennes häst var verkligen duktig... Undrar om jag och Sockan kan lära oss nånting!
Ska bli kul att testa...
På kvällen var jag i Årbotten och grejade med min bil tillsammans med pappa. Eller ja, han grejade och jag kollade på. Jag lagade ett blinkersljus med snabblim, kollade olja och sånt, och pappa fixade skyltbelysning bak. Det skulle man ha, tydligen...

På söndan kom Mirja för att behandla Midde och Sockan. Sockan hade låsningar i rygg, nacke och käke, så han hade ont... Sadeln låg inget vidare heller, så det får bli en ny. Nu ska han stå i två veckor inna jag ska komma igång och rida igen, och sen ska han behandlas några gånger till. Skönt att få reda på vad det är för fel!
Ny tag.....

Bettan & Magda

För tre helger sedan kom Bettan och Magda på besök till mig och Virre.
Hur mysigt som helst! Vi åt middag hos mig, tjälknöl av älg med potatisgratäng, och en massa prat. På kvällen kikade vi på när Bettan sjöng med kören Real Gospel i Tallåskyrkan i Edane.
Superbra verkligen! Och goda smörgåsar hade de efteråt.....

Big update...

...coming up!
Har inte uppdaterat på jääääättelänge, så nu kommer det en massa på en gång!

En sjukt pedagogisk tjej

...är vad jag är!
Har precis gjort ett urtjusigt schema i min kalender för vad jag ska läsa fram till tentan. Enligt schemat ska jag vara klar med all läsning tills på onsdag, så att jag kan detaljläsa sen. Jag gjorde även en peppande bakgrundsbild till datorn, så att jag ska kunna stryka det jag läst och känna att jag kommit närmare mitt mål. Jag borde bli pedagog! (Tur att jag ska det, liksom)
Här är iallafall bakgrundsbilden till min dator nu:
Paint in my heart, helt enkelt!
Så enligt schemat ska jag idag läsa hela boken Vår demokratis värdegrund, so I'd better get going!
Sen ska Sockan klippas idag, han har redan teddypäls där jag klippte honom sist!

RSS 2.0