Thursday

Jobbar. Kväll. Men jag är pigg, så det känns ändå okej. Sydde ÄNTLIGEN klart gardinerna i morse innan jobbet. Skönt o få de gjort! Amadeus hjälpte till lite :)

Så helt plötsligt börjar det regna. Och det bara totalt suger musten ur en. Tiden gick väldigt fort förut, och nu står den nästan still. Tordagar finns det nästan ingenting att göra på, när man är fem personal på sex boende... Idag är visserligen en sjuk, så vi är ju "bara" fyra personal. I vilket fall råder det brist på sysselsättning, allt är liksom redan klart. Så nu är det bara att vänta på kvällen...

Långt där borta
längtan lockar


Usch, snart börjar skolan igen. Eller jag vet inte, egentligen ser jag nog fram emot det. Det ska bli skönt att komma igång igen, så att det ta slut sen. Om ganska exakt ett år är det dax för universitetet, sen efter det är det dax för livet. Eller ja, kanske det här som är nu är livet. Det är nog ingen idé att sitta och vänta på att något speciellt ska börja, för det här är det. Och ja, jag tycker fortfarande om det.

Hoppet svindlar
lyckan porlar

Längtan. Jag längtar. Efter allt. Efter livet, efter lycka, efter hopp, efter längtan själv. Jag tror det är sunt att aldrig sluta längta efter något mer. Jag tror att det förbättrar vad man redan har. Jag tror, att när man längtat efter sin lycka en tid, så inser man sen att den redan finns där, att man är lycklig. Likaså längtar man efter livet, men efter en tid inser man att livet är här och nu, och att det är vackert. Jaa, jag längtar. Det kommer jag alltid att göra. Jag tror att det är det som gör att jag tycker så mycket om det jag har. Förr, längtade jag inte. Men då ville jag också att livet bara skulle ta slut. Längtan.
Usch, det snurrar så mycket i mitt huvud just nu. Det är nog för att det inte är fyllt av skolan skulle jag tro. Då hinner jag inte tänka, det hinner jag nu, Men det är nog bra, då har jag "tänk-av-mig" när skolan väl börjar igen så slipper jag grubbla över allt då.
Men det ligger nog i min personlighet. Jag är en tänkare. Utan det vore jag inte jag. Då skulle jag ite känna igen mig själv.

Längtan

Var det jobba jag gjorde?

k.a

Wednesday

Jag är trött, deppig och totalt utsliten. Det känns som att jag har jobbat åtta månader i sträck, fast jag har varit ledig i två dagar. Tror jag ska be om att få sluta tidigare idag, för jag tror verkligen inte att jag orkar hela dagen. Suck.
Igår fixade jag och Lars det sista till sovrummet, och det blir verkligen jättebra. Lars har byggt ett jättefint skrivbord till mig, och vi har målat min garderob och "tv-bänken" vita. Det blir som sagt jättefint. Ska lägga upp lite bilder när jag tagit fina kort.
Stackars lilla Amadeus blev kastrerad och id-märkt igår. Det var verkligen synd om honom när han vaknade ur narkosen. Helt vimsig, stackarn... Sen fick han husera i badrummet under eftermiddagen, för Lars faster Wanja fyllde 60 år så vi var på kalas och åt smörgåstårta. Väldigt gott! Såg lilla Gry för första gånge sen vi hälsade på dem på BB igår. Så himla söt! Hon ser precis ut som Kim, det är lite konstigt att se nån så liten vara så lik nån. Men söt var hon iallafall!
Nej, här kan jag inte sitta hela dagen. Får nog ta och cykla ner till ICA och köpa mig lite frukost så at jag inte svälter ihjäl. Misstänker att det kan ha lite med min deppighet att göra... :/ sen är det dax att ta tag i diskning och tvätt och annat. Idag har en av de boende städdag, så det blir att dra på sig gummihandskarna och sätta igång.

k.a

Här kommer lite bilder på det färdiga sovrummet. Underbart!






d.s

Monday

Mmmm... Ledigt och lön, på samma dag... Like it.... :)
Har varit i stan idag och letat efter en massa grejer, med egentligen inte hittat nåt. Det enda jag fick med mig hem förutom matvaror var fem ljusmanchetter. Det känns tragiskt. Jag känner mig gammal, pensionär minst.

Igår satt jag och Lars och försökte hitta ett köksbord med stolar som vi gillade. Och det är tydligen en hel jäkla vetenskap att få ihop. Vitt eller brunt? Trä eller enfärgat? Mönstrat eller gobo-vitt? Skjut mig, säger jag bara. Efter hur länge som helst hittade vi iallafall stolar som vi tyckte om, och ett bord som passade till. Trodde vi, ända tills vi satte dem bredvid varandra på ett utklipp i Paint. Vad fan är "brunsvart"?! Bordet hade den färgen, och det hade stolsbenen också, men de såg inte inte alls likadana ut. Så nu måste jag försöka ringa IKEA och få nån att jämföra dem och se satt det verkligen är samma färg. Suck.

Imorrn ska lilla kissemissen bli av med sin manlighet. Stackarn! Kl tio klipps kulor... Efteråt ska han få en massa kattmyntapastiller, det är han värd då!

Förut satt jag och pysslade lite, och gjorde egna väggdekorationer, en av de saker som jag inte för mitt liv kunde hitta i Arvika. Jag blev rätt nöjd, åtminstone i brist på annat.

Nej, nu börjar jag bli lite hungrig. En smörgås kanske?

Grattis Emmelie :p

k.a


Sunday

Sitter på jobbet, började kl åtta imorse. Dagturerna är helt klart mina favoriter, de går snabbast. (Förutom nattpassen som börjar halv fem på eftermiddagen, de är också helt okej! :)) Dagen går liksom fortare när man har mer att göra. Nu har de boende precis fått frukost och diskar. Så då har jag tid över ;)
Usch, jag har ont i magen på ett skumt sätt. Kände det först igår morse, vaknade med kramp i axeln och svårt att andas. Sen fick jag som stickningar i högerdelen av magen, som vandrat lite neråt under dynget som gått. Vaknade inatt och hade ont, och det tog ett tag innan jag somnade om. Jag vill verkligen inte bli sjuk nu...
Ska bli skönt att komma hem sen. Hoppas på hamburgare ikväll! Och någon bra film... Kanske lite godis...
Mm, det finns mycket jag kan tänka mig ikväll. På måndag och tisdag är jag ledig, det är rätt skönt. Kanske vi åker till sommarestugan en sväng. På tisdag ska jag med Amadeus till veterinären, han ska äntligen kastreras. Han bli så stor pöjken!
Näe, nu ska nästa boende snart diska. Bäst att tappa upp diskvatten.

k.a

Saturday

Fryksdalsdansen igår, wihoo! Blev dock en mindre succe än väntat...
Virre kom hem vid sextiden. Hade gjort mig iordning och vi laddade ner lite musik, drack drinkar och åkte sedan med Lars till Björn på grillning. Gott med mat! :) Åkte till Sunne och Kolsnäs efter tio, betlade oss in och missade början på Rosenström. Resten av konserten var inte så häftig den heller, så jag kanske inte missade något i början. Lite besviken, faktiskt. Det brukar vara så himla bra...
Sitter på jobbet nu, gissa om det var segt imorse... Började iofs kl tolv, men jag var, och är, verkligen jättetrött ändå. Jobbar till halv tio ikväll, sen är det ju Starboys på Bryggan.. Vill dit, men jag vet inte om jag orkar. Börjar jobba kl åtta imorrn igen. Suck.
Nej, nu ska jag gå och diska efter maten. De boende fick schnitzel och potatis, medans jag åt fiskbullar. Helt okej ändå, faktiskt.

k.a


Monday, oh monday

Skönt med sovmorgon. Vaknade nio imorse när Lars gick upp. Låg kvar en stund och sen gock jag upp och gjorde frukost. Börjar jobba halv tolv, bara en timme kvar... Suck. Önskar att jag kunde vara hemma idag.
Jobbar till kl sex, sen ska jag hem och se på film :)
Ledig imorrn också. Vad ska man hitta på då?
Näe, nu är det nog bäst att byta om och göra sig iordning.

k.a

All brand new

...alldeles nytt...
Har krånglat hela kvällen (och dagen också förresten) med att få designen rätt. Så nu har jag knappt någon ork kvar att skriva. Sitter själv här hemma och väntar på att Lars ska komma hem. Han har varit i Jönköping med Jonas och hämtat en bil. Så nu är det bara jag och Amadeus hemma. Vi har myst i soffan framför TV:n och sett på Day after Tomorrow. Också har vi ätit fiskbullar idag. Mums.
Mamma, pappa och lillasyster var här förut och hade med sig en paj, så vi åt lite fika, spelade Yatzy och lite annat.
Annars idag har jag inte gjort så mycket, rensat rabatten ute, rensat grusgången, plockat lite, tvättat och diskat grytor. eller ja, det var ju inte jag som diskade grytorna, utan diskmaskinen, haha. Prata på god investering. Kanske inte pengamässigt, men tids- och humörmässigt. Det fins nog få saker man blir på så dåligt humör av som att behöva diska.. Som då när man precis tagit sista besticken till frukost och vet att man MÅSTE diska för att kunna äta mat. Tacka vet jag diskmaskiner.
Håller tummarna för att Emmelie ska komma hem i tid från Dalarna, så att vi kan gå på Fryksdalsdansen allihop. Det skulle verkligen vara jättekul. Har sett fram emot det hela sommaren.
Annars har jag inte träffat nån kompis på hela sommaren känns det som. Men det kan ju bero på att alla jobbar, och man har fullt upp med sitt eget liv. Det har iallafall jag. Jag förstår inte hur tiden bara rinner iväg ibland. Snart är sommaren slut och det är dax för sista gymnasie-året. Och efter det...
Usch, tycker att det var alldeles nyligen man stod där i Aulan på Solberga och ropades upp, varpå man fick följa efter en lärare upp till sin sal. Hugaligen. Men det är trots allt redan två år sedan. Två år som bara har svischat förbi. Var jag inte sjutton år ett tag? Det kommer jag knappt ihåg. Sexton, javisst. Sedan arton. Myndig, körkort, sambo, katt. Jo, det kommer jag också ihåg. Men sjutton? Näej, det känns bara avlägset på något sätt. fast å andra sidan... Nej, så är det nog bara. Vissa saker kommer man bättre ihåg än andra, även om kanske inte hela år brukar försvinna sådär bara...
Jag har svårt att förstå att jag verkligen lever mitt liv nu. Ända sedan man var liten har man bara gått och väntat på att skolan ska börja, att man ska bli tonåring, flytta hemifrån, sluta skolan. Och nu har det hänt. Och det händer hela tiden. Ibland känns det som att jag inte riktigt hänger med i processen, som att jag gjort att stort hopp och liksom missat en viktig del. Men egentligen tjäner det ju ingenting till att titta tilbaka, det är nog bättre att koncentrera sig på att leva i nuet.
Och att leva i nuet tycker jag om. Jag är lycklig, helt enkelt. Jag tror inte att det finns så mycket mer att grubbla över då. I sådana fall en positiv tillbakasyn, och inte deppighet över något man missat eller gjort men önskar det ogjort.
Jag vet inte. Jag bara tror det.
Ska jag orka upp och jobba imorrn (börjar iofs kl 11.30, men ändå) så är det nog dax att jag kryper i säng nu.
Natti.

k.a

RSS 2.0