Första Advent :)

Ååhhh, jag älskar det! I lördags var jag och Lars i Karlstad och julshoppade heeela dagen. Till min glädje och Lars stora förtret. (Jag är tillsammans med en julhatare xD) Köpte en massa julklappar (nej Emma, jag ska inte säga vad!), och grejer till julkort så jag har pysslat som bara den. Sen har jag slagit in julklappar så duktigt.
Igår körde jag igång med adevntspyntet vid halv åtta på morronen. Då åkte första ljusstaken upp av sju. Kvart i åtta började jag spika ljusslinga på balkongen, så att norskarna blev lite småsura... ;) Sen höll jag på hela dagen, och var klar vid tre-tiden. Och då hade jag inte ens städat än. Så helt plötsligt insåg jag att, ja just det ja, jag har ju nationellt prov i svenska imorrn, hur vore det att sätta sig och skriva ett anförande Karin?! Så det gjorde jag, fast inte förrän någon gång efter klockan sex. Och sen var det muntligt i tyska... Gaah! Men men, det löste sig ju fint till slut, och det får väl vara huvudsaken. Sen när jag kommer hem ska jag lägga upp lite pyntbilder :)
k.a

Snart helg...

Hm, idag är en sån dag som liksom finns, men som ändå försvinner i mängden. Det var igår också, märkte jag, för jag trodde det var onsdag idag. Sovmorron imorse, gick upp kvart i 8 och övade som en idiot (eller ja, nästan iallafall) på vokalensemble läxa. Jag kunde alla tre stämmona, packade träningsgrejerna och tog tåget till Arvika. MEN tror ni att det var någon vokalensamble? Nej! för detvar utvärdering av Scmun. Men JAHA.
Sen var det dax för kör, vilket ju alltid är kul iofs. "A child is born" fick vi som ny jullåt. Mysig. Jag var lite på latsidan idag så jag valde att sjunga första sopran. då behöver iallafall inte hjärnan jobba så mycket, utan bara rösten. Men jag tycker nästan att jag är värd det, jag har bytt och testat andra stämmor hela tiden, så att jag kan alla låtar i både allt och sopran. Så ja, en första sopran var jag värd idag.
Religionsprov efter lunchen. (För det hade jag ju övat jättemycket på eftersom vi hade läxa i vokalensemblen. NOT.) Det gick väl rätt bra, men jag tror inte att jag fixade ett MVG. jag hade helt glömt bort vilka steg den åttafaldiga vägen hade inom buddismen. Herre Gud, vilka allvarliga problem man har här i livet. Gaah, hur vore det att ta tag i sitt liv och börja leva?!
När jag kom hem åt jag hackkorv och mos, det var jag också värd idag. Synd bara att moset blev alldeles torrt och bara smakade aromat, och att hackkorven blev alldeles rinnig i mitten. Ibland lyckas man...
För ungefär en timme sen bestämde jag mig för att jag skulle ta mig i kragen och börja skriva på mitt anförande, men vi ser ju hur det har gått... Nedrans Facebook. Spaceship Rehab har då banne mig inte hjälp nåt alls.
Nej, nu får det vara bra. Annars får jag slå ner mig själv snart.
k.a

Tisdag

Jag har verkligen varit på rätt bra humör nästan hela dagen, men så helt plötsligt fick jag en  dipp just nu. Suck...
Kom hem vid 4, jag och Lars åt pizza till middag. Jag har sjungit nästan hela kvällen, fick Ave Maria i sångläxa och dessutom Marias vaggvisa i vokalensembleläxa. Men nu tror jag alla tre stämmorna sitter på den sistnämnda. SKÖNT.
Näe, jag vet inte ens vad jag ska skriva mer. Men men.
k.a


Jag är kär :)

Jaa, tänk, ibland bara kommer jag på det. Sån himla tur:)
Snart är det första advent, så till helgen ska jag och Lars på julklappsshopping, antagligen till Karlstad. Det ska bli så himla mysigt!
Och ÄNTLIGEN är alla shower och och chocker över för i år. Eller ja, alla två. Men det räckte, tro mig...
Jag funderar lite på om jag skulle testa nåt, prova lite av det material som ska vara med i mitt projektarbete här på bloggen. Kanske är det lite trist att släppa det så här i förväg, men ingen kommer ändå att orka läsa det sen, haha!
Jaa, jag tror jag gör det. And that's what's coming up soon...
Morr, jag som trodde att Harry Potter 6-filmen skulle komma idag. Men nej! Jag blir så bitter. Däremot har jag fått hem en journal från BUP på sådär 150 sidor. Så ni vet var ni har mig ikväll...
k.a

ESTETSHOWKULTURCHOCKLÄXORREPNATIONELLTPROVJAGSPYR

Näe, inte ens blogga hinner man.
Inte nu heller, men tre rader ska nog gå bra.
Sista showen ikväll, sen är det över. då har man ju bara ett eget liv att ta hand om sen, som man försakat och misskött i två veckor! Jag har knappt sett Lars på en vecka, än mindre fixat alla sysslor som jag ska här hemma.
Nu måste jag laga mat. Innan jag spyr. Blä.
k.a

Pysseldag

Idag har jag målat gipsgrejer.
Pyssligt av mig! Hoppas att Lars kommer hem snart, gärna på lite bättre humör än igår. Grys dop imorrn, ska bli kul, jag och Emmelie ska sjunga. Kulkul:)
Förra veckan åt lagade vi kräftor. Haha, gissa om jag njöt av att stoppa ner de jävlarna i vattnet efter att de nypt mig!
Haha xD
Mmm.. Sitter och lyssnar på Lars Winnerbäck.. Så himla bra, vart har jag varit hela mitt liv? Det är frågan det.

Elegi
Du ser andra halvan av solen när den sjunker i väst 
Jag sitter ensam här och undrar var vi hamnar härnäst 
Med dig på andra sidan jorden får jag tid till ingenting 
Medan natten fäller blå, kalla skuggor häromkring

Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej 
Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig

En storm på väg i natt, rannsaka och bekänn. 
Guds son ska komma nerstigen från himmelen igen. 
Du ska stå naken framför sanningen och jordens alla kval. 
Han ska pröva din styrka, han ska testa din moral. 

Vi står tysta framför skälet, där sommaren tar slut 
Som tonårsbarn på hemväg efter gårdagens debut 
Nu skulle inget bli som förr, vi var i en annan division 
Vi kunde höra höstens mörka vatten brusa under bron 

Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej 
Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig 

Och alldeles nyss fick jag lyssna till ditt skratt 
Och du berätta' att du saknar mig i natt, det gör jag med 
Det är så tyst nerifrån gatan som det aldrig annars är 
Det är som om natten här har sett allting och stilla sjunger med 

En elegi för alla sorger den där hösten handla om 
För en mor som sjukna in, för ett barn som aldrig kom 
För skuggan över gårn där aldrig solen lyste in 
För en ork som inte fanns, du sakna min, jag sakna din 

För en tystnad mellan väggarna som skar genom cement 
Två ögonpar i tomhet från september till advent 
För en man som gick till jobbet som om inget hade hänt 
För en kvinna som sa "allting är förstört, allt är bränt" 

En elegi för alla vägar som vi inte vandrat än 
För en tid som bara går och aldrig kommer igen 

Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej 
Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig
Jag borde sätta mig och göra Arko nu. Och öva på Lycka Gry-låten. Men det är mycket man ska göra här i livet...
k.a

Dienstag

Thuesday, Dienstag, Tisdag. Älskade dag. Dagen började 06.21 med att jag missade tåget till Arvika med ungefär två millisekunder. Jag försökte depserat att lifta, men det finns ju inte en jävel här ute på vischan som tar upp stackars nödställda liftare. Så jag dundrade in genom dörren hemma igen, skrek, kastade väskan i golvet, sparkade av mig skorna och slängde mig på sängen. Skickade ett sms till Sara att vi inte kunde ses på atleten förrän om en timme. Depp. Men det blev mys i sängen med Amadeus i väntan på nästa tåg, så alldeles bortkastat var inte morgonen. 07.24 gick nästa tåg mot Arvika, och vid kvart i åtta var jag nere på atleten. Då ringde Sara och hade försvit sig, lyckad start för oss idag! samtidigt upptäckte jag att jag inte hade med mig någon annan bh än bikinin. MEN YESSS! Lycka. Hrm. Lite småförbannad tog jag mig upp på springmaskinen och skulle just till att börja då jag insåg att nej, minneskortet med min träningsmusik ligger ju naturligtvis hemma. HURRA! Mycket mer förbannad började jag springa som en idiot, ända tills Sara kom och jag blivit på lite bättre humör. Tränade nästan en timme och svetten rann, underbart!
Svenska next up med ny lärare. Hade det här varit på Facebook hade jag tryckt på Gilla-knappen, men här får jag helt enkelt skriva "Det gillar vi!". Och det gör vi. Nu ska det väl ändå bli lite fart på klassen! Hejaheja!
annars har dagen varit bra, speciellt matten, av någon anledning. Undra varför... O.o
Nu ska jag ta och tvätta en maskin, göra lite matte och en spela Sims 3. Ja, jag är nördig.
Tack o Hej!
k.a

Måndag

Mmm, skola igen. Fast nej, det gör faktiskt inte så mycket. Jag gillar rutiner, och skola är rutiner. Fast veckorna som kommer nu framöver kommer att bli helt galna, det vet jag. Kulturchock och Estetshow på två veckor, det gillar vi.
Under helgen har jag gjort saker hela tiden känns det som. I lördags var vi, dvs jag, Lars, mamma, morbror Lasse, mormor Eva och mormors bror Gunnar och Boss, i Treske och tittade på mormors skog som Lars kanske ska köpa. Jaha, tänkte jag. Det ser ju ut som... tja, en skog. Grönt, träd, som alltid. Men men. Vi var även i morfars jaktkoja och kikade. Mysigt! Där blev det kaffe och bullar. Mmm!
Mormor vid jaktkojan
På söndagen jobbade jag hela dagen.
Värsta lyxmaten har vi ätit med i helgen! Tjälknöl igår och kräftor med laxspett till i lördags. MM igen!;)
På tal om mat så är jag väldigt hungrig. Tror bestämt det får bli pannkakor nu!
k.a

RSS 2.0