2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag tatuerade mig 21 januari :D

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Att ha ett förjäkla kul studentår? Ja, det höll jag!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Malin Lundgren- Romeo, Erica Karlsson- Junie och Sanja Gohlke- William
4. Dog någon som stod dig nära?
Morfar, 21 februari

5. Vilka länder besökte du?
Tunisien, Frankrike och Tyskland :D
Wiesbaden,Tyskland Hammamet, Tunisien
6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
Pengar... Men så är det väl alltid :)
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
21 februari- Morfar dog
9-16 maj- Tunisien med världens bästa Emmelie och Madde!
8-12 juni- Studentveckan!
15-28 juni- Tysklandsresan hos familjen Ullrich. Besökte Mainz, Frankfurt, Wiesbaden och Berlin.
30 augusti- Universitetsstarten
19 september- Sveriges skamligaste dag då Sverigdemokraterna kom in i riksdagen
28-30 september- Hälsar på Johanna i Paris!
31 oktober- Hästköp- Precious Socks!
8. Vad var din största framgång 2010?
Jag släppte min första bok! Release 14 april.
Mina slutbetyg från gymnasiet; 20,75 :P
9. Största misstaget?
Min studentklänning :(

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Kraschat med hästen och åkt ambulans till sjukhuset :) Dock inget brutet, bara rejält mörbultad! Annars inget större, tror jag...?
11. Bästa köpet?
Min häst, Precious Socks!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Häst- 8.000 kr, två bilar, 23.000+6.500... Resor, ca 6.000.. Bensin, alldeles för mycket!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jättemånga! Ingen nämnd, ingen glömd!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Studentsången, Vindarna viskar mitt namn- Roger Pontare, Friends o' Mine- Bowling for Soup, Koppången- Sissel, Air- Bach, Candyman- Christina Aguilera, Håll ut- Tomas Ledin...
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Så otroligt mycket gladare, det lyckligaste året!
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jag önskar att jag hade ansträngt mig mer med allt, i förhållandet, på jobbet, i skolan... Jag är för lat, helt enkelt! Och så önskar jag att jag försökt att leva varje dag lite mer, och inte låta dem passera förbi.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Spenderat tid på att deppa :( 
18. Hur tillbringade du julen?
Julafton i Årbotten hos mamma och pappa, med syster, mormor, farfar och morbror.
19. Blev du kär i år?
Ja, i Snape xD

20. Favoritprogram på TV?
GREY'S ANATOMY!

21. Bästa boken du läste i år?
Oj... Läst alldeles för många böcker för att komma ihåg det! :S
22. Största musikaliska upptäckten?
Melissa Horn, Vivaldi, Johan Helmich Roman, Pernilla Andersson mfl...
23. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Hade inte önskat mig men jag fick en ridresa till Dalarna med Ida :)
24. Något du önskade dig men inte fick?
Usch, det var alldeles för längesen, vad jag gjorde i mars kommer jag inte ihåg... Och 19 är inte direkt en födelsedag man lägger på minnet... Jag bloggade inte ens om min födelsedag x)
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Firade med middag hemma i Edane med Emmelie, Madde, Virre, Bettan, Sandra, Stina, Alex och Sara :D
26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att jag klippt mitt hår liiiite oftare än en gång i februari och en gång i december... -.-
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Leggings, leggings, guld, klänning, mys... Klackar!!
28. Vad fick dig att må bra?
Lars (som alltid), kompisar, resorna, festerna, STUDENTEN, hästarna...
29. Vem var sötast 2010?
MIN KATT AMADEUS! Ibland tror jag att han är mitt barn på riktigt. Varje gång jag ser honom känns det alldeles varmt i hjärtat. Det är kärlek det!
30. Med vilket ord skulle du sammanfatta det här året?
FÖRÄNDRING

So this is Christmas

Jaa, då var julen över för iår.
Julafton började med stallet på morgonen, och efter att det var fixat tomtade jag och Sockan för Jennys barn. Mysigt!
Resten av julafton spenderades i Gunnarskog hos mamma och pappa efter en snabbvisit till Bôrtan för julklappsbyte med Veronica, och sen en sväng in till Tvare för julkaffe hos Johnny och Carina.
Vi hann precis till klockan 3 och Kalle Anka, och för första året har jag inte sett hela, utan sprang fram och tillbaka mellan tv:n och skärbrädet med prinskorvar. Årets överraskning kom i form av ett stycke morbror som kom och åt tillsammans med oss.

Munnen full i mat, jovisst
Efter maten blev det Fia med Knuff, som blev en lång och utdragen match där Lars var fiende med mormor. Detta eftersom mormor var för snäll för att knuffa ut någon, och undvek att knuffa ut mig säkert hundra gånger, medan jag och Jenny konspirerade mot Lars och knuffade ut honom så fort vi fick chansen. Men om jag inte miss minner mig var det ändå han som tog hem segern...?
Julklappsöppning stod på tur, och jag kammade hem hela 17 julklappar, vilket var årets rekord. Jenny kom på en hedrande andra plats med 15 paket. I mina paket fanns två stycken hårtorkar (!), en Hot Stone Massage-apparat från Lars, pengar, presentkort på Hööks och Granngården, en massa godis, en rattmuff, dukar, tavlor... You name it! En bra julklappsjul, helt enkelt.
Efter julklapparna körde pappa hem farfar, som var trött och behövde lägga sig.
Under tiden testade jag, Jenny, Lars, mamma och mormor det nya spelet familjen fick av Tomten i julklapp. Det var någon form av frågespel, rätt kul. Jag vann första omgången iallafall :)
När pappa kom hem var han med en sväng, och sen körde mamma hem mormor.
När klockan närmade sig halv 11 tyckte jag att det var dags för Monopol, som jag tjatat om ända sedan vi kom. De andra var väl inte så värst sugna, men jag fick min vilja igenom :) (skräll...)
Vi startade upp spelet, och jag köpte redan andra varvet hotell på Västerlånggatan och Hornsgatan. Lars köpte upp Kungsträdgårdsgatan, Hamngatan och Strandvägen, men fick vänta två timmar innan han kunde bygga hus. Jag och pappa arrenderade hela första sidan av spelplanen med hotell, men mamma och Jenny hängde i. Efter en timme lyckades Jenny bygga sina första hus, men de inbringade inga stora summor på Sturegatan, Narvavägen och Karlavägen. Mamma ägde ingenting alls, utom små gator här och där, som vi snart köpt upp. Vid två tiden på natten var jag, pappa och Lars kvar i spel. Både jag och pappa hade då dragit upp våra ess-i-räckärmen (flera 10.000-lappar undangömda under duken) och började göra affärer med Lars. Men han var obeveklig, och vid halv 3 hade jag gått från en kontantkassa på närmare 90.000 kr till 140 kr, och pappa från 110.000 till ingenting. Lars segrade efter diverse inteckningar från mig och pappa, med en total tillgång på 203.300kr. (Monopol-rekord??)
Vid halv 4 på morgonen kunde jag äntligen stupa i säng, efter att ha ställt klockan på 6 då det var dags att släppa ut hästarna.
Jag, pappa och farfar

Jag och mormor

En liten lillasyster

En snygg pojkvän
Over and out
k.a

Dan före dan före...

Jaa, då är det snart jul igen då.
Känns både längesedan sist, och som att det var igår.
Egentligen har jag inget vettigt alls att skriva, men en massa tid över.
I lördags sålde jag min finfina bil, och grät en svätt när den försvann. Kvar på parkeringen stod jag med världens fulaste Jetta. Men den är iallafall röd, jag får trösta mig med det. Annars är det inte mycket som är bra med den!
Termostaten är tydligen kass, så bilden har dragit meget mycket bensin. Fläktremmen är nästan av. Förardörren går sen igår inte att öppna, för låset krånglar, så nu får jag klättra in från passagerarsidan. Igår kväll körde jag i diket med den för det finns inga ABS-bromsar, så det bara kanar över vägen. Varenda gång jag ska svänga måste jag backa tillbaka för att bromsarna inte tar -.-
Annars är den ful, sa jag det?
Gah, jag gillar verkligen inte den bilden! Min Volvo... Snyft! :´(
Annars har det väl inte hänt så mycket. Julklapparna är inpackade och klara, sista provet är gjort, granen är huggen och julgodis bakat. So just bring it on, christmas!
På julafton ska vi till mamma och pappa i Gunnarskog och fira. På juldagen kommer Emma, Christian, Kim, Ida, Gry och Ulla hit och ska fira, så den dagen ska ägnas åt att laga julmat! På annandagen ska jag sjunga på julkonserten i Gunnarskogskyrka som vanligt, kl 18.
Juste! I fredags var det ju säsongsavslutning av Klubb Boom på Tiki! Jag och Virre var där och hade hur kul som helst! Kanske en tequila för mycket, men det har ingen dött av! (Eller jo, säkert många, men inte just den kvällen)
Kulkul var det iallafall!
Och snart är det nyår... Kanske ska ha middag här hemma, men det beror ju lite på skjuts och så in till stan. Edane är inte det coolaste stället, om man säger så. Men det spöres.
Nej, nu ska jag gå och slappa. Det är jag värd.
k.a

Tisdag

Känns som att jag bara pluggar hela tiden. Vad jag gör när jag inte gör det vet jag inte, men tiden bara rusar iväg.
Klarade omquizet förut, känns sjukt skönt att ha det fixat. Bara att ladda om för nästa, på fredag! Plus två inlämningsuppgifter som ska in imorrn och på fredag. Thank God att det snart är jul!!
Igår hade jag mys-pluggdag. Började dagen 0700 i Trefaldighetskyrkan på esteternas luciatåg.
Så duktiga så!
Sen var det universitetet nästa, där jag först tjötade lite med Emmelie, och sen pluggade på Gräddhyllan med Stina, Koenraad och Carro. Lunchade med Emmelie i Gläntan, vegetarisk pizzaslice, och fikade sen efter med glögg och pepparkakor :) en och en halv timme satt vi och pratade bort, helt underbart, precis som förr!
På eftermiddagen hade vi labb. Precis samma saker vi gjorde i sjuan på grundskolan! BTB i vatten för att kolla PH, mäta hårdhet osv. Känns som värsta lekstugan x)
På tåget tjötade jag ännu mer med Emmelie. Kikade in en snabbsväng hemma innan jag åkte vidare mot nästa luciatåg, i Gunnarskog. Mötte upp med Virre + lillasyster och tog plats på första parkett bredvid brandvakterna.
Måste säga att jag är riktigt positivt överraskad! Det var nog det bästa luciatåg som Järven haft på länge! (Alltså sedan 2006, då vi gick ur)
Skrattade med Virre i bilen ett tag, och åkte sen hem. Stallet en snabbsväng, och sedan hem för att kolla in svt:s luciafirande på play. Fint!
Idag har jag varit på en föreläsning och sen pluggat typ 5 timmar. Blök.
Nu ska jag äntligen gå och lägga mig!
k.a

Precious


kau- a friend in hell

fyfaan säger jag bara.
Sen när blev tidspressade test ett bra sätt att kontrollera kunskap på??
9 minuter att klara 12 detaljfrågor från över 100 sidor ENGELSK TEXT??
Jag bara undrar.

winterday


Såhär såg det ut genom tågfönstret från Karlstad idag. Tror att det är vinter på riktigt nu. Allt är vitt. Marken, himlen och luften.
Jag hade väl aldrig trott att jag skulle läsa naturkunskap igen! Men så var fallet...
Idag är vi pratat om luftföroreningar och försurning, och med det kom en rad kemiska beteckningar jag trott att jag aldrig skulle få se igen. Men helt otroligt nog kände jag igen dem! Prickade varenda en. Kanske lärde jag mig något på högstadiet ändå :P
Idag har jag inhandlat vinterskor. Eller rättare sagt mamma har inhandlat vinterskor åt mig. Höll på att frysa fötterna av mig, så nu står det ett par svarta uggs på skohyllan. Jag tycker att det är de absolut fulaste skorna som någonsin tillverkats, men de kan också vara det som räddar mina tår i vinter. Då får man kompromissa lite. Inte titta ner på sina fötter, med andra ord.
Ska åka till stallet och greja lite med Sockan nu, och sen åka till stan och möta upp Kerstin Furuberg som jag ska få låna boken Principles of Environmental Science av. Åh, jag längtar.. -.-
k.a

soon to be

I helgen har jag varit i stallet, väldigt mycket. :)
På lördan träffades jag och Jenny vid 11 och började pynta i stallet.
Sofia kom efter ett tag, och Jennys barn hjälpte till :)
Vi satte upp glitter, gjorde kransar och garnerade knäckebröd.
Mys <3
Efter pyntningen höll jag lektion för Jenny och Maya.
Kvällen spenderades framför tv:n, som alla andra :P
På söndan tränade jag med Sockan i paddocken,
sen åkte vi släde efter Maya :)
och madrass efter Midde.. Haha, rätt kul med en shettis :)
Sofia, Maya och Jenny
k.a

Cold december morning

Den här vintern har jag bestämt mig för att inte klaga på kylan ute, för jag är ju trots allt en vinterälskare.
Men kylan INNE tänker jag klaga desto mer på!
Kom upp vid 8,30 imorse, och kände att det var kallt. Mätaren stod på 15 grader.
Karin springer ut i hallen och plockar på sig ytterkläder och hämtar in en massa ved för att tända i öppenspisen.
Grannen knackar på och frågar om vår värmefläkt funkar, jag svarar nej, den blåser kalluft.
Hennes funkar inte heller, och hon har 13 grader inne.
Jag tänder en brasa och packar på mig sockor och tjock stickad tröja.
När klockan är 9.30 och jag eldat i 45 minuter har temperaturen sjunkit ytterligare, till 14 grader. efter att det här kortet togs slog det över till 13.
Jag fryser om fingrarna när jag skriver på datorn!!


Kallt? Svar ja.
k.a

RSS 2.0