Partynights

Lördagen började på Shalom, där jag och Virre sallad och ostbröd och uttryckte vårt hat mot Robyn och Melodifestivalen. Det kändes BRA.
Därefter åkte vi till Parkgatan och började göra oss iordning för kvällen. Virre fick håret lockat eftersom jag blivit KUNG på att locka hår med plattång! (Nåja, jag gjorde några lockar iallafall)
Jag försökte få fart på kvällen med avdankat vin och fruktsoda, något som gick rätt bra. Klockan drog iväg och vips var det dags att gå ut och möte Madde, Emmelie och Sara.
Jag var aspepp, och Virre inte lika pepp xD
(Sen var det jag som hävt i mig en flaska vin på en timme och snedtänt på likör)
Vi åkte med Gustav och Peter ner till Rajjens, där det blev det sedvanliga gömma-petflaskor-med-sprit-i-snöhögar. Vi hann precis in på Rajjens innan 10 (vilket betyder gratis entré) och köpa Tequila i baren.
Efter shotande dök en gammal klasskompis från högstadiet upp, då är man såhär nöjd!
Innan vi drog vidare var vi ju naturligtvis tvungna att ta de obligatotiska fjortisbilderna, och här är resultatet:
Efter fotograferandet vinglade vi ut på stan igen, med Tiki som mål, och att hinna dit innan 11 för gratis entré, men ett besök hos Jens på Domustaket stod först på listan. Emmelie och Sara tappade vi bort efter vägen :O
Hos Jens dunkade Eddie Meduza i bott, så jag och Virre avlägsnade oss ganska omgående.
Utanför biblioteket stötte vi på Emmelie, Sara och Madde igen, och tog oss in på Tiki innan 11. Eller ja, inte Sara, hon blev kommenderad att promenera först, stackarn. Vi dansade som galna, blev serverade vatten (!) med krossad is i baren och hade deeptalks på toaletten, som vanligt. Jag och Emmelie lämnade de andra och gick upp till Björn och Jens, spillde chips på golvet, pratade i telefon i duschen, kollade på bilar på taket, stal diskmedel och kylskåpsmagneter. En vanlig kväll, med andra ord.
Efter ett tag drog alla vidare tillbaka till Rajjens, där kvällen började närma sig sitt slut för mig. Efter att ha ringt efter skjuts hem gick jag över hela stan tillbaka till Tiki, mötte upp Virre, och gick hela vägen tillbaka. Enligt bildbevis har jag även beställt en mosbricka med rödlök på Timmys. :O
Efter att ha hämtat alla saker i Virres lägenhet körde Emma hem mig, och jag låg i sängen redan vid halv 2 :)


En helt galen kväll, men helt otroligt rolig! :D

Unbelievable

Alltså, jag trodde att jag var ensam i världen om att ha en superful bil. Så var dock inte fallet. När jag skulle parkera vid gamla posten i stan förut, fick jag till min glädje se detta:
EN TILL LIKA FUL JETTA! Röd dessutom! Jag var i himmelriket och var tvungen att parkera bredvid. (Min är den till vänster)

En dag med Emmelie

Idag har jag umgåtts med Emmelie, i massor! Det var verkligen välbehövligt!
Hon kom hit vid 11-tiden, och då blev det te-drickande och en massa prat. En promenad med Boss följde, och sen en sväng till stallet för att luncha hästarna. Sen åkte vi i varsin bil till stan, uträttade lite ärenden och möttes sedan upp för mat på Sunday :)
Kycklingciabatta med vitlöksdipp, hur gott som helst!
Emmelie och Boss

Longering

Longerade Sockis imorse. Det gick väl sådär, det där med att springa runt mig har han väl inte riktigt förstått. Eller förstått har han, men han gör det inte om han inte vill ;)
Efteråt fick han alla fyra benen lindade, för det var rätt hårt på ridbanan. Täcke på och ut i hagen tillsammans med Midde :)
Sockan
Middsi


Det där med syn

...är ju en relativt bra sak. Jag gillar att se. Jag gillar mina ögon.
Dock verkar mina ögon inte gilla mig, för de gör ont :(
Var hos optikern i Karlstad igår, och krånglade än hit och än dit.
Min syn är i det närmsta perfekt, jag ser superbra, min min skärpainställning är lika dålig som på en 80 åring.
Min ögon åldras alltså fortare än mig.
jag har jätteproblem när jag ska läsa, texten blir till ringlande ormar, och likadant när jag kör bil är det riktigt jobbigt. Glasögonen hjälper, men då ser jag suddigt istället. Så det är pest eller kolera..
På undersökningen igår droppade de i pupillförstorande droppar, så jag såg helt hög ut :P
De är fortfarande stora, och då är det ändå 18 timmar sen jag fick dropparna ;)
Haha, jag ser ut som en vampyr xD
Jag fick order om att ha glasögonen på så ofta som möjligt nu fram över. Vi får väl se hur länge det går...
Måste i vilket fall in till optikern idag och ställa in glasögonen, de glider ner och klämmer bakom öronen. Vilket de gjort i 4 år. Kan ju vara en anledning till att jag inte vill ha dem....
k.a

Är det sol så är det!

...och är det sol ska man vara ute!
Även om det är -16.
Jag tog med mig mina bästa vänner Imsen och Amadeus och satte mig på balkongen, iförd termobyxor, täckjacka, uggs, vantar, pilotpälsmössa och  en tjock halsduk. Inga problem alls att plugga ute då! :)
Rätt okej plugg-utsikt.
k.a

Mysdag

Imorrn kommer fina Emmelie hit, och vi ska mysa och umgås hela dagen lång :D
Längtar verkligen, det ska bli så himla kul!
k.a

Bookselling

Läste idag en blogg en klasskompis från högstadiet har, och blev riktigt överaskad när hon skrev att hon varit och shoppat i Arvika, bland annat min bok!
Jag visste inte ens om att den fanns i butik i Arvika!
Glad tjej :D
Här har ni länken till bloggen:
http://okepp.blogspot.com/2011/01/shoppat-lite-idag.html#comment-form

Nu är jag arg, igen!

Förut, nu imorse, när jag stod på perrongen i Edane hörde jag fyra kvinnor stå och prata. De diskuterade äldrevården.
- Tänk när dagens unga blir pensionärer. Hur ska det gå? De är kräsna, äter inte kött, äter inte grönsaker, ska ha pizza och McDonalds. Hur skulle det se ut? Ska vi inom äldrevården åka ut med pizza till dem?!
-De som är gamla nu, de är vana ett hårt liv och tackar och tar emot. Lättvindigt!
-Ja, och tänk sen på hygienen. Vana att duscha varje dag! Det skulle ju aldrig gå! Annat är det nu, då är de gamla vana vid hur det var när de var unga!
Till poängen hör att de som pratade själva var 45-50, så det lär ju vara de som är i behov av äldrevård före oss krångliga ungdomar. Men är det inte det sjukaste nån har sagt?! "Vana att duscha varje dag" Vadå, skule inte det vara en självklarhet?! Som om de som pratade inte duschade varje dag?! Naturligtvis gör de det! Och jag tvivlar på att de kommer att vilja ändra sina rutiner sen när de blir gamla och vi ska ta hand om dem!
Och maten sen! Tror de på allvar att de gamla vill äta den maten?! Visst, på vissa ställen har de ju säkert bättre matleveranser, men att äta massproducerad, djupfryst, näringsfattig mat? Jag tror nog att det skulle vara bättre om hemsamariterna hämtade pizza åt de gamla! Det är iallafall riktig mat, och inte någon halvproduktion! Tackar och tar emot, jovisst! IDIOTER!
Det var nästan så att jag själv blev sugen på att börja jobba inom vården, bara för att få ha de fyra som brukare, och förvägra dem en dusch och ge dem djupfrystmat med noll näringsinnehåll som endast fungerar som bukfylla.
ARG!

Happy New Year!

Jag har ju helt glömt bort att ladda upp bilder från nyårsfesten!
Fina Maddi
Glad kille

Han är SANNERLIGEN UPPSTÅNDEN!

Fine flecker HÄHÄ

Disney-Singstar

Chapel Hill Pinot Noir Rosé- Vinet som öppnades och sedan försvann



some winter

k.a

wonderful

ÄNTLIGEN är den förbannade kursen Global Hållbar Utveckling över! Avslutade sista quizet med 12/12, vilket betyder VG på alla prov! = Stor chans till VG i slutbetyg!
NÖJD!
Ska bli så sjukt skönt att slippa miljöskiten, nu ska jag kasta batterier i soporna, äta kött och köra bil så mycket jag orkar!

Loosing weight

Satt precis och klickade runt lite på olika bloggar, och hittade en som en tjej som gick i samma högstadieskola som mig har. Hon skrev en massa om mat och så vidare, och hade nyligen börjat på en diet. Tjejen ifråga är inte tjock, lite smårund kanske. Hon skrev också att kompisarna inte tyckte att hon skulle banta, för hon var ju inte överviktig, osv...
Känner så väl igen det. Å ena sidan, tycker jag inte att man ska hålla på och trixa med maten om man inte är överviktigt, och jag förstår folk som blir arga när kompisar gör det.
Å andra sidan, tycker jag att det är varje persons ensak. Egentligen är det väl inte upp till omgivningen att avgöra om man är överviktig eller inte?
Jag skulle gärna vilja gå ner några kilo, två tre kanske, för att det är det jag gått upp sista tiden. "Men du är ju smal". Ja, men betyder det att jag måste vara nöjd för det? Jag vet ju att jag kände mig mer bekväm innan jag gick upp? Jag gillar ju mina favoritjeans som nu är lite förtrånga?
Nu är inte 3 kilo någon jätteskillnad, men jag känner det tillexempel när jag ligger på rygg.
Frågan är då, är det min känsla som avgör om jag får minska ner på maten eller är det alla andras åsikt?
Nu är jag helt övertygad om att jag skulle kunna tappa de här kilona om jag bara slutade äta godis och chips varenda jäkla dag, men det är jag alldeles för lat för. Men som sagt, är det jag som får bestämma eller är det alla andra?
Kluven


FY FAAN

... vad jag blir sjukt arg!
Satt precis på tåget och läste nyheter på nätet, och ta mig fan överallt är det diverse artiklar om kungafamiljen!
Det gör mig verkligen så sjukt irriterad!
"Drottningen är nazist"
"Kungen är otrogen"
"Prinsessan har en affär"
Men för faan!
Nu får det väl ändå vara bra!
Kan inte mediasverige åtminstone försöka att behålla lite av sin värdighet?
Människor som bara inte kan låta andra vara ifred är det värsta jag vet! Snokande, äckliga ödlor!
Det är väl en sak att ge sig på kändisar och snoka rätt på deras lik i garderoben, men att ge sig på en familj som fötts in i sitt "kändisskap" ska väl ändå inte behöva stå ut med att få sina liv genomrotade!
I Sverige har vi haft monarki ett millennium, den nuvarande Bernadotte-ätten har funnits sedan 1818 och en fin tradition som vi svenskar varit stolta över. Sverige är kända över hela världen för sin monarki och kungafamilj.
Kan det inte finnas något här i vårt land som vi kan lämna utanför medias långa fingrar och väl vässade pennor?
Jag tycker verkligen inte att det är rätt att gräva i vad kungen gjort tidigare i sitt liv, eller vad drottningens föräldrars grannes mosters kusins syssling hade för politiska åsikter. De är vanliga människor, som kan fela precis som oss, men vi har valt dem till att symbolisera vårt land, och genom att publicera deras snedsteg hamnar hela Sverige i en dålig dager. Kan vi inte låta dem vara ifred?
Jag blir verkligen så upprörd när jag ser sådana artiklar. Det är som att skända en av de finaste traditioner vi har i vårt land. Igen, vi har faktiskt valt dem själva, även om det var 123 år sedan. Men ingen svensk regering har ens försökt att avskaffa monarkin. De röda har länga varit kända motståndare till monarkin, men efter att ha styrt Sverige oavbrutet i 44 år under 1900-talet, gjorde de en enda gång ett försök till folkomröstning i frågan? NEJ.
Enligt en undersökning vill 8/10 svenskar ha kvar monarkin. Betyder inte det också att de ger kungafamiljen sitt stöd?
"Kungafamiljen gör inget annat än att klippa band och leva på skattepengar"
Jovisst gör de det. De bedriver omfattande välgörenhetsarbete, och är dygnet runt året om en symbol för det svenska Sverige så som vi känner det.
Men om du är en av de som anser att de bara klipper band och lever på staten, så tyck det då. Det är ändå du som valt att de ska sitta där, genom att inte göra något för att avskaffa den svenska kungaätten. Och medan du gör det, låt då Sveriges mest världskända familj vara ifred, och stötta dem istället.

Nose

Alltså, jag har grymt ont i näsan.
Jag knockade mig själv med knytnäven igår när jag skulle spänna sadelgjorden och tappade greppet.
Fy tusan, det bultar fortfarande i övre delen av näsan!

Ny vecka...

... och sista veckan på den förbannat tråkiga kursen Global Hållbar Utveckling! Lycka!
Kvar efter i dag är två quiz, en redovisning och en inlämning.
Igår var jag och Sofia i stallet och red. Först fick hästarna pulsa i djup snö i skogen, och sen red vi lite på banan. Sofia fick provrida Sockan, och det gick superbra! Jag passade på att fota lite...
Precious Socks
På kvällen var det sista julkonserten i Gunnarskogs Kyrka.
Jag sjöng Koppången, lite verser på Stilla natt, När juldagsmorgon glimmar, Nu tändas, Ett barn är fött och lite andra. Riktigt kul och stämningsfullt var det! Och rätt så mycket folk! (konfirmanderna utgjorde en stor del...)
Mina röst sprack vid O du saliga, o du heliga, turligt nog var det näst sista sången :)
Igår fyllde också mys-katten år! Min lilla Mussi fyllde 2 år :)
Amadeus
Smör på en tallrik fick han till tårta :)
På kvällen höll jag på att köra fast med bilen IGEN (redan gjort det 7 gånger i vinter). Klarade mig dock ur det som tur var :D
Nu ska jag åka till stallet och tömköra Sockan förbi den farliga paddocken :)
Precious Socks
k.a

Some...

... .
Ännu en vecka har gått.
Kort sammanfattning:
  • Jobb
  • Första dagen tillbaka på Uni
  • Awesome grupparbete med awesome studiegrupp
  • Ännu mer awesome redovisning av awesome studiegrupp
  • Ridit
  • VG på det fjärde quizet
  • Gråtit floder över ingenting
  • Föreläsning för Carina Branderup
Ja, det var väl det. Idag har jag suttit hemma hela kvällen själv och myst framför tv:n, med hund och katt.
Jag har fått en ny favoritreklam:
http://www.youtube.com/user/ComHemAB
(Kanske ser jag för mycket på tv...?)
Jag och lillasyster färgade håret förra helgen. Nu börjar vi bli ganska lika...
Nu sitter jag egentligen och gör inget vettigt alls. Lars är hos Jens och spelar tv:spel, och jag vill inte gå och lägga mig själv. Imorrn ska jag och Sofia rida. Wow, jag är verkligen så sjukt vilsen just nu. Jag får inget sammanhang i något alls, inte ens i det jag skriver.
Jag förstår inte vad som händer. Jag tror att p-pillren spökar, jag tror att jag snedtänder på hormonerna.
Just nu vill jag bara sova, fast ändå inte. Jag vet inte vad jag vill. Och då menar jag med allt.
Det här blev inget bra inlägg, och ingen bra dag. Ingen bra vecka heller för den delen. Jag tror att jag har gråtit varenda dag. Utan någon anledning egentligen. Och har det funnits en anledning har det bara varit något jag egentligen skulle ha skrattat åt. Suck. Ibland orkar jag inte med mig själv och min hjärna.
Over and out
k.a

PARIS

Igår hämtade jag bilderna från Paris, tagna med min svindyra engångskamera.

Notre Dame

Fika på en mur i Tuileries, med utsikt över Louvren, Eiffeltornet och Triumfbågen.


The Pirate

Idag när jag skulle hämta Sockan från hagen knep han väldigt med ena ögat, och det hade runnit ur vänster öga. När jag kom in  stallet och kikade efter fick jag se att han hade skadat ögat på någonting. Mitt på hornhinnan hade han liksom ett sår. Jag ringde veterinären som turligt nog var i Edane och kunde komma ganska direkt. Hon gav Sockan lugnande och började kika i ögat. Stackars Sockan blev så groggy att han nästan ramlade ihop :(
Men färgdroppar syntes tre sår tydligt på ögat, och han fick antibiotika och rengörande droppar samt en smärtstillande spruta. Nu ska jag ge honom antibiotikadroppar en gång om dagen, infektionshämmande 4 gånger om dagen och mjukgörande 2 gånger om dagen i ögat, plus smärtstillande och lugnande i fodret fram till på fredag, då veterinären kommer igen. Tills dess får han ha en pirat-lapp över det skadade ögat, för att skydda mot solljus. Antibiotikan är dessutom kolikframkallande, så han måste motioneras ofta.
Stackars killen :(

RSS 2.0